Vigyázat!

2018. 12. 11., k - 12:31
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

Az év végi ünnepek biztonsága érdekében fogadják meg a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság ajánlásait.

Az év végi ünnepek, bevásárlások időszaka megkönnyítheti a tolvajok dolgát. Az ünnepi készülődés, az advent időszakában mindenki figyelmetlenebb, fáradtabb lehet, amely kedvez a „zsebeseknek”.

Természetesen a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság és helyi szerveinek munkatársai is kiemelt figyelmet fordítanak az ünnepekkel összefüggő, nagy tömegeket vonzó helyszínekre, ezek visszatérő ellenőrzésére, hogy megakadályozzák a jogsértéseket. Megelőzési munkatársaink rendszeresen járják a vásárokat, áruházakat, hogy közvetlenül is felhívják a lakosok figyelmét a "zsebesek", az alkalmi tolvajok jelenlétére.

Kérjük, hogy fordítsanak kiemelt figyelmet értéktárgyaikra! A hátizsák - főleg tömegben - kevésbé biztonságos tárolóhely okmányok, készpénz, bankkártya, mobiltelefon, illetve egyéb fontos dolgok tárolására.

Sokan veszik igénybe a kerékpárokra felszerelhető első, vagy hátsó csomagtartót, amelybe gyakorta legfelül helyezik el a pénztárcájukat, vagy a táskájukat. A hátsó csomagtartó - akár csak a hátizsák - potenciálisan vonzhatja az alkalmi tolvajokat! A bevásárlókosárban is legalul célszerű elhelyezni értékeinket! Gyorséttermekben, kávézókban ne akasszák a székre a táskát, kabátot, mert ezt is kihasználhatják az elkövetők! 

Az elmúlt hetekben több eset is történt, amikor a tolvajok a tulajdonos figyelmetlenségét kihasználva károsították meg áldozatukat! Kérjük, legyenek óvatosak és figyelmesek! Vigyázzanak értékeikre! Fogadják meg tanácsainkat!

 

 

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam