Vigyázat!

2018. 12. 11., k - 12:31
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

Az év végi ünnepek biztonsága érdekében fogadják meg a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság ajánlásait.

Az év végi ünnepek, bevásárlások időszaka megkönnyítheti a tolvajok dolgát. Az ünnepi készülődés, az advent időszakában mindenki figyelmetlenebb, fáradtabb lehet, amely kedvez a „zsebeseknek”.

Természetesen a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság és helyi szerveinek munkatársai is kiemelt figyelmet fordítanak az ünnepekkel összefüggő, nagy tömegeket vonzó helyszínekre, ezek visszatérő ellenőrzésére, hogy megakadályozzák a jogsértéseket. Megelőzési munkatársaink rendszeresen járják a vásárokat, áruházakat, hogy közvetlenül is felhívják a lakosok figyelmét a "zsebesek", az alkalmi tolvajok jelenlétére.

Kérjük, hogy fordítsanak kiemelt figyelmet értéktárgyaikra! A hátizsák - főleg tömegben - kevésbé biztonságos tárolóhely okmányok, készpénz, bankkártya, mobiltelefon, illetve egyéb fontos dolgok tárolására.

Sokan veszik igénybe a kerékpárokra felszerelhető első, vagy hátsó csomagtartót, amelybe gyakorta legfelül helyezik el a pénztárcájukat, vagy a táskájukat. A hátsó csomagtartó - akár csak a hátizsák - potenciálisan vonzhatja az alkalmi tolvajokat! A bevásárlókosárban is legalul célszerű elhelyezni értékeinket! Gyorséttermekben, kávézókban ne akasszák a székre a táskát, kabátot, mert ezt is kihasználhatják az elkövetők! 

Az elmúlt hetekben több eset is történt, amikor a tolvajok a tulajdonos figyelmetlenségét kihasználva károsították meg áldozatukat! Kérjük, legyenek óvatosak és figyelmesek! Vigyázzanak értékeikre! Fogadják meg tanácsainkat!

 

 

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Teljes útlezárás a 43-as főúton

Baleset miatt teljes az útlezárás a 43-as főút 6-os kilométerszelvényében, Szeged-Szőregen. A forgalmat a rendőrök a főút melletti szervizútra terelik.

 

Három embercsempész ellen indult eljárás

Egy szerb, egy bosnyák és egy szlovák állampolgárságú férfi ellen embercsempészés miatt indult eljárás Csongrád megyében. Nyolc bangladesi férfit szállítottak.

 

Szemébe sütött a nap

A Paksi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya befejezte a vizsgálatát annak a 70 éves bölcskei férfinak az ügyében, akivel szemben közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt indult eljárás.

 

Három körözés volt ellene érvényben

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Célkörözési Osztály munkatársai rövid előkészület után, egy szervezett akció keretében Pécsen, búvóhelye közelében fogták el azt a férfit, aki a vérfertőzés miatt jogerősen kiszabott börtönbüntetésének letöltését nem kezdte meg.