Álrendőrök vették el egy férfi pénzét

2019. 07. 14., v - 13:32
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A IX. kerületi rendőrök keresik a bűncselekménnyel gyanúsítható két férfit.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság IX. kerületi Rendőrkapitánysága 01090/1444/2019. bűnügyi számon lopás bűntett gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettesek ellen.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint 2019. július 13-án 9 óra 20 perc és 9 óra 40 perc között a Budapest IX. kerületi Népligeti aluljáróban két férfi magát rendőrnek kiadva állított meg egy külföldi férfit. Elkérték az útlevelét, majd felszólították, hogy adja át a nála lévő pénzt, mert azt ellenőrizniük kell. Miután a férfi átadta a nála lévő 660 ezer forint értékű kanadai dollárját, a két elkövető elfutott.

A rendőrség azonosította ez egyik elkövetőt a 48 éves Paraschiv Radu román állampolgárt, ő és társa jelenleg ismeretlen helyen tartózkodnak.

12

A Budapesti Rendőr-főkapitányság IX. kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki a képeken látható férfiakat felismeri, személyazonosságukkal, tartózkodási helyükkel vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 Telefontanú zöldszámán, a 107 vagy 112 központi segélyhívó számok valamelyikén.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Ürgére vadászott

Összesen 47 csapdát állított fel a ságújfalui férfi Piliny külterületén.

 

Illegális migránsok Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Csongrád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.