Lezárt akta: Ittasan motorozott

2020. 10. 18., v - 14:28
Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök befejezték ügy vizsgálatát.

A Szekszárdi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályán ittas állapotban elkövetett járművezetés vétség megalapozott gyanúja miatt folytattak büntetőeljárást egy 50 éves helyi lakos ellen.

A férfi 2020. szeptember 27-én éjjel Szekszárd belterületén közlekedett egy segédmotoros kerékpárral, amikor a rendőrök ellenőrizték. A helyszínen alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott. A sofőrt az egyenruhások a rendőrkapitányságra további mintavételre előállították, mely megerősítette az ittasság gyanúját, ezért büntetőeljárás indult ellene. A férfi kihallgatása során beismerte, hogy a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztott.

A szekszárdi rendőrök az ügy vizsgálatát befejezték, és az eljárás iratait a napokban megküldték az illetékes ügyészségnek.

Hazánkban zéró tolerancia van érvényben az alkoholfogyasztással kapcsolatban.

Ne feledjék! Az ittas járművezetés növeli a balesetek bekövetkezésének kockázatát. Aki ittasan vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, mert nemcsak saját magát, hanem a közlekedés más résztvevőit is veszélyezteti. Már kis mennyiségű alkoholos ital fogyasztása hatására is nő a reakcióidő, kedvezőtlenül változik a veszélyérzékelő képesség és tompulnak a reflexek. Előzzük meg a tragédiákat!

...hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Véradás Dombóváron

A városi rendőrkapitányság munkatársai ismét hozzájárultak a rászorulók életének megmentéséhez.

 

Őzikét mentettek az árvízből

Szabadidős rendőrtől kért segítséget egy helyi vadász Tiszaszederkénynél egy, az árvíz miatt bajbajutott állat megmentéséhez.

 

Határsértők Csongrád-Csanád megyében

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.