Ne igyon szeszes italt mielőtt a volán mögé ül!

2020. 05. 20., sze - 12:10
Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság

Kérjük, fogadják meg a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság tanácsait!

Fontos megérteni, hogy aki a vezetés megkezdése előtt alkoholt fogyaszt nemcsak önmagára, hanem a többi közlekedőre is veszélyes. Sokan figyelmen kívül hagyják a szeszes ital szervezetre és vezetésre gyakorolt káros hatásait. Már kis mennyiségű alkohol fogyasztása sem teszi lehetővé a biztonságos járművezetést. Szeszesital-fogyasztása után növekedik az észlelési idő, tompulnak a reflexek, lassulnak  a szemmozgató izmok. Ilyen esetben a vezetők veszélyérzete csökkenhet, figyelmetlenebbek lehetnek, valamint egy-egy közlekedési szituációt rosszul, hibásan mérhetnek fel, aminek következtében rossz döntést hozhatnak.

Vezetés megkezdése előtt alkoholt fogyasztó sofőr mellé ne üljenek be, illetve hívják fel a figyelmét arra, hogy más közlekedési módot is választhatnak a hazajutásukhoz! Ne engedjék át a jármű vezetését olyan személynek, akiről tudják, hogy szeszes italt fogyasztott!

Nógrád megyében a járművezetők az elkövetkező időszakban is számíthatnak közlekedésük során a rendőrség részéről az ittas járművezetőket kiszűrő ellenőrzésekre.

Balesetmentes közlekedést kíván a Nógrád Megyei Balesetmegelőzési Bizottság!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Marokkói határsértő Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték.

 

Újabb határsértő Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték.

 

Két határsértő Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.