Rablás és súlyos testi sértés miatt keressük őket

2018. 02. 05., h - 10:40
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A ferencvárosi rendőrök az állampolgárok segítségét kérik az ismeretlen elkövetők azonosításához.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság IX. kerületi Rendőrkapitánysága 01090/1975/2017. bűnügyi számon rablás bűntett, valamint súlyos testi sértés bűntett gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettesek ellen.

A rendelkezésre álló adatok alapján egy ismeretlen nő és férfi társa 2017. augusztus 11-én 18 óra körül Budapest IX. kerületében az Üllői úton egy gyalogos nyakából kitépték aranynyakláncát. Ezt követően a sértett lánya az elkövetők után futott, hogy feltartóztassa őket, azonban őt bántalmazták.

A nő 18-25 év körüli, körülbelül 160-170 centiméter magas átlagos testalkatú, vállig érő barna hajú. A bűncselekmény elkövetésekor fehér cipőt, világoskék rövidnadrágot, valamint fehér cipőt viselt.

Társa 20-30 év körüli és körülbelül 165-175 centiméter magas, vékony testalkatú, rövid fekete hajú férfi, aki a bűncselekmény elkövetésekor szürke cipőt, fehér térdnadrágot, valamint fehér atlétát viselt.

Az elkövetőkről a biztonsági kamera felvételt készített.

1

A Budapesti Rendőr-főkapitányság IX. kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki a felvételeken látható nőt és férfit felismeri, személyazonosságukkal, tartózkodási helyükkel vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számán, a 107 vagy 112 központi segélyhívó számok valamelyikén.​


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Ma ünnep, holnap munka

Fura élethelyzet lehet: egyik nap még izgatottan vizsgázni egy rendészeti szakgimnázium tanulójaként, másnap ünnepélyesen búcsúzni az iskolától, harmadnap pedig zsaruként szolgálatba állni, és megkezdeni egy igen komoly és felelősségteljes életet.

 

Közlemény

Személyi változás a Komlói Rendőrkapitányságon.

 

Az ittas sofőrök kockáztatják a közlekedés biztonságát!

A rendőrök nyolc ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból, mielőtt még balesetet okozhattak volna az év harmadik hetében. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai továbbra is kiemelt figyelmet fordítanak a közúti ellenőrzések során az ittas vagy bódult vezetők kiszűrésére.