Biztonságban a megemlékezés idején is

2018. 10. 27., szo - 13:02
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a közelgő mindenszentek ünnepe és a halottak napja körüli ünnepi időszakra fókuszálva osztott meg bűn- és balesetmegelőzési tanácsokat sajtótájékoztató keretében Dunakeszin.

Közeleg a mindenszentek ünnepe és a halottak napja, amikor a temetőkben meggyújtjuk az emlékezés lángjait.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (Pest MRFK) a Dunakeszi Rendőrkapitánysággal együttműködve 2018. október 27-én Dunakeszin sajtótájékoztatót tartott, amelynek célja az ünnepi időszakra fókuszálva a bűn- és balesetmegelőzési tanácsok nyilvánossággal való minél szélesebb körű megosztása volt.

A megnövekedett gépjármű- és gyalogosforgalom irányítása, valamint az ilyenkor jellemzően előforduló bűncselekmények megelőzése érdekében a Pest MRFK megerősített szolgálattal készül különösen a köztemetők, virágárusító helyek, valamint a tömegközlekedési központok környékén.  

A Pest MRFK az alábbiakra hívja fel a megemlékezésre készülő állampolgárok figyelmét:

A folyamatos gépjármű- és gyalogosforgalom biztosítása és a torlódások elkerülése érdekében kérjük, hogy a kihelyezett közlekedési és tájékoztató jellegű táblákat, valamint a rendőrök jelzéseit fokozottan vegyék figyelembe!

A temetők környékén számoljanak a megnövekvő gyalogos és gépjárműforgalommal!  Figyeljék az aktuális közlekedési jelzéseket, idejében tájékozódjanak a változásokról!

A parkoló gépkocsikban látható helyen ne hagyjanak csomagokat, táskákat, műszaki cikkeket! A tömegközlekedési eszközökön utazók irataikat, tárcájukat és telefonjukat jól zárható felső ruházatukban vagy táskájukban helyezzék el!

Járműveiket minden esetben zárják le! Amennyiben megoldható, azokat őrzött parkolóban helyezzék el, vagy használják a jól megvilágított, forgalmas parkolóhelyeket!

A járműben meglévő mechanikai vagy elektronikus védelmi eszközt használja a parkolás során! A jármű ajtaját, valamint ablakait mindig zárja le miután távozott! Az indítókulcsot, a gépkocsi iratait tartsa magánál, biztonságos helyen, ne tudjanak illetéktelenek hozzáférni!

A csomagjaikat még rövid időre se hagyják felügyelet nélkül a síroknál!

A szeretteinkről való megemlékezés méltóságának megőrzése érdekében kérjük, legyenek körültekintőek és tartsák be a közúti előírásokat, tanúsítsanak türelmet a közlekedésben részt vevő embertársaik iránt, hogy a megemlékezés valóban a kegyeletről és az élet tiszteletéről szóljon!

Amennyiben mégis bűncselekmény áldozatává válnak, forduljanak bizalommal a legközelebbi rendőrhöz vagy tegyenek bejelentést a 107-es és a 112-es ingyenesen hívható telefonszámokon! Az áldozattá válás elkerülése érdekében kérjük, hogy figyeljenek embertársaikra is!

Békés, nyugodt megemlékezést kíván a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Belehalt sérüléseibe

A 10-es számú főúton történt balesetben megsérült motoros a kórházban életét vesztette.

 

Szalagkorlátnak ütközött

Az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán Bicske térségében lezárták a belső forgalmi sávot.