Biztonságban a megemlékezés idején is

2018. 10. 27., szo - 13:02
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a közelgő mindenszentek ünnepe és a halottak napja körüli ünnepi időszakra fókuszálva osztott meg bűn- és balesetmegelőzési tanácsokat sajtótájékoztató keretében Dunakeszin.

Közeleg a mindenszentek ünnepe és a halottak napja, amikor a temetőkben meggyújtjuk az emlékezés lángjait.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (Pest MRFK) a Dunakeszi Rendőrkapitánysággal együttműködve 2018. október 27-én Dunakeszin sajtótájékoztatót tartott, amelynek célja az ünnepi időszakra fókuszálva a bűn- és balesetmegelőzési tanácsok nyilvánossággal való minél szélesebb körű megosztása volt.

A megnövekedett gépjármű- és gyalogosforgalom irányítása, valamint az ilyenkor jellemzően előforduló bűncselekmények megelőzése érdekében a Pest MRFK megerősített szolgálattal készül különösen a köztemetők, virágárusító helyek, valamint a tömegközlekedési központok környékén.  

A Pest MRFK az alábbiakra hívja fel a megemlékezésre készülő állampolgárok figyelmét:

A folyamatos gépjármű- és gyalogosforgalom biztosítása és a torlódások elkerülése érdekében kérjük, hogy a kihelyezett közlekedési és tájékoztató jellegű táblákat, valamint a rendőrök jelzéseit fokozottan vegyék figyelembe!

A temetők környékén számoljanak a megnövekvő gyalogos és gépjárműforgalommal!  Figyeljék az aktuális közlekedési jelzéseket, idejében tájékozódjanak a változásokról!

A parkoló gépkocsikban látható helyen ne hagyjanak csomagokat, táskákat, műszaki cikkeket! A tömegközlekedési eszközökön utazók irataikat, tárcájukat és telefonjukat jól zárható felső ruházatukban vagy táskájukban helyezzék el!

Járműveiket minden esetben zárják le! Amennyiben megoldható, azokat őrzött parkolóban helyezzék el, vagy használják a jól megvilágított, forgalmas parkolóhelyeket!

A járműben meglévő mechanikai vagy elektronikus védelmi eszközt használja a parkolás során! A jármű ajtaját, valamint ablakait mindig zárja le miután távozott! Az indítókulcsot, a gépkocsi iratait tartsa magánál, biztonságos helyen, ne tudjanak illetéktelenek hozzáférni!

A csomagjaikat még rövid időre se hagyják felügyelet nélkül a síroknál!

A szeretteinkről való megemlékezés méltóságának megőrzése érdekében kérjük, legyenek körültekintőek és tartsák be a közúti előírásokat, tanúsítsanak türelmet a közlekedésben részt vevő embertársaik iránt, hogy a megemlékezés valóban a kegyeletről és az élet tiszteletéről szóljon!

Amennyiben mégis bűncselekmény áldozatává válnak, forduljanak bizalommal a legközelebbi rendőrhöz vagy tegyenek bejelentést a 107-es és a 112-es ingyenesen hívható telefonszámokon! Az áldozattá válás elkerülése érdekében kérjük, hogy figyeljenek embertársaikra is!

Békés, nyugodt megemlékezést kíván a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Okosórát lopott, keressük

A terézvárosi rendőrök az állampolgárok segítségét kérik az ismeretlen férfi azonosításához.

 

Sérülést okozott, keressük

A rendőrök az állampolgárok segítségét kérik egy férfi azonosításában, aki miután többször megütött és megrúgott egy másik vendéget, távozott egy szegedi szórakozóhelyről.

 

Vonaton megbújt migránsok

Egy gyorsvonat padlásterén megbújva próbált meg jogellenesen bejutni Magyarországra három illegális migráns.

 

Lopás és orgazdaság

A pápai rendőrök négy órán belül azonosították a betörőt és az orgazdát is.

 

Illegális migránsok Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba három migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.