Biztonságban a megemlékezés idején is

2018. 10. 27., szo - 13:02
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a közelgő mindenszentek ünnepe és a halottak napja körüli ünnepi időszakra fókuszálva osztott meg bűn- és balesetmegelőzési tanácsokat sajtótájékoztató keretében Dunakeszin.

Közeleg a mindenszentek ünnepe és a halottak napja, amikor a temetőkben meggyújtjuk az emlékezés lángjait.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (Pest MRFK) a Dunakeszi Rendőrkapitánysággal együttműködve 2018. október 27-én Dunakeszin sajtótájékoztatót tartott, amelynek célja az ünnepi időszakra fókuszálva a bűn- és balesetmegelőzési tanácsok nyilvánossággal való minél szélesebb körű megosztása volt.

A megnövekedett gépjármű- és gyalogosforgalom irányítása, valamint az ilyenkor jellemzően előforduló bűncselekmények megelőzése érdekében a Pest MRFK megerősített szolgálattal készül különösen a köztemetők, virágárusító helyek, valamint a tömegközlekedési központok környékén.  

A Pest MRFK az alábbiakra hívja fel a megemlékezésre készülő állampolgárok figyelmét:

A folyamatos gépjármű- és gyalogosforgalom biztosítása és a torlódások elkerülése érdekében kérjük, hogy a kihelyezett közlekedési és tájékoztató jellegű táblákat, valamint a rendőrök jelzéseit fokozottan vegyék figyelembe!

A temetők környékén számoljanak a megnövekvő gyalogos és gépjárműforgalommal!  Figyeljék az aktuális közlekedési jelzéseket, idejében tájékozódjanak a változásokról!

A parkoló gépkocsikban látható helyen ne hagyjanak csomagokat, táskákat, műszaki cikkeket! A tömegközlekedési eszközökön utazók irataikat, tárcájukat és telefonjukat jól zárható felső ruházatukban vagy táskájukban helyezzék el!

Járműveiket minden esetben zárják le! Amennyiben megoldható, azokat őrzött parkolóban helyezzék el, vagy használják a jól megvilágított, forgalmas parkolóhelyeket!

A járműben meglévő mechanikai vagy elektronikus védelmi eszközt használja a parkolás során! A jármű ajtaját, valamint ablakait mindig zárja le miután távozott! Az indítókulcsot, a gépkocsi iratait tartsa magánál, biztonságos helyen, ne tudjanak illetéktelenek hozzáférni!

A csomagjaikat még rövid időre se hagyják felügyelet nélkül a síroknál!

A szeretteinkről való megemlékezés méltóságának megőrzése érdekében kérjük, legyenek körültekintőek és tartsák be a közúti előírásokat, tanúsítsanak türelmet a közlekedésben részt vevő embertársaik iránt, hogy a megemlékezés valóban a kegyeletről és az élet tiszteletéről szóljon!

Amennyiben mégis bűncselekmény áldozatává válnak, forduljanak bizalommal a legközelebbi rendőrhöz vagy tegyenek bejelentést a 107-es és a 112-es ingyenesen hívható telefonszámokon! Az áldozattá válás elkerülése érdekében kérjük, hogy figyeljenek embertársaikra is!

Békés, nyugodt megemlékezést kíván a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Baleset az M7-es autópályán

Kápolnásnyék térségében három személygépkocsi és egy busz ütközött össze, ezért a Balaton felé vezető oldalon torlódásra kell számítani.

 

Ittasan okozott balesetet

A Várpalotai Rendőrkapitányság befejezte annak az ügynek a vizsgálatát, melyet egy 28 éves magyarpolányi sofőrrel szemben folytatott.

 

Három napon belül rendőrkézre került a betörő

Kétrendbeli lopás és kétrendbeli lopás kísérlete miatt indult büntetőeljárás egy 51 éves szatymazi férfi ellen, a Veszprémi Rendőrkapitányság befejezte az ügyben folytatott vizsgálatot.

 

Őrizetben 

A salgótarjáni rendőrök a bejelentést követően rövid időn belül beazonosították és elfogták azt a férfit, aki egy nőt támadott meg a belvárosban.

 

Illegális migránsok Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba hat migráns Csongrád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.

 

Egy nap alatt kattant a bilincs

A debreceni rendőrök kevesebb mint 24 órán belül azonosították egy betörés elkövetésének gyanúsítottjait.