Biztonságban a megemlékezés napjaiban

2020. 10. 29., cs - 14:05
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

Mindenszentek és halottak napja alkalmából a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság és a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közös sajtótájékoztatót tartott a Szolnoki Római Katolikus Temetőnél.

Mindenszentek és a halottak napja alkalmából elhunyt szeretteinkre emlékezünk. A rendőrség a bűncselekmények és a balesetek megelőzésére kiemelt figyelmet fordít az emlékezés napjaiban is.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság és a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 2020. október 29-én közös sajtótájékoztatót tartott a Szolnoki Római Katolikus Temetőnél. A sajtótájékoztatón Vojter-Szabó Zita rendőr alezredes a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály megbízott vezetője az áldozattá válás elkerülésére és a biztonságos közlekedés szabályaira, továbbá Dávid Evelin tű. hadnagy a sírokon és a lakásokban gyújtott gyertyák, mécsesek biztonságos elhelyezésére hívta fel a figyelmet.

A megelőzési szakemberek a temetők bejáratánál, pályaudvarokon, forgalmasabb helyeken közzétett plakátokkal és a gépjárművek szélvédőjén elhelyezett szórólapokkal hívják fel idén a figyelmet az áldozattá válás elkerülésének lehetőségeire.

Kérjük, fogadják meg bűnmegelőzési ajánlásainkat, amelyekről itt és itt bővebben is olvashatnak.

Amennyiben mégis bűncselekmény áldozatává válnak, azonnal értesítsék a rendőrséget a 112-es, díjmentes segélyhívó számon!

A rendőrség kéri a temetőkbe gyalogosan, kerékpárral vagy gépjárművel érkezőket, hogy legyenek türelmesek és toleránsak a közlekedés során. A gépjárművezetők kellő oldaltávolságot tartva, a sebességet csökkentve kerüljék el a közutakon haladó gyalogosokat és az egy nyomon haladó járműveket. A kerékpárosok a jól észlelhetőség érdekében viseljenek fényvisszaverő ruházatot. A gyalogosok körültekintően, lehetőség szerint a gyalogjárdán közlekedjenek. Amennyiben át akarnak térni az út túloldalára, azt a kijelölt és biztonságos gyalogátkelőhelyeken tegyék meg.

Kérjük a temetőbe kilátogatókat, hogy az emlékezés napjaiban is védjék önmaguk és mások egészségét, viseljenek maszkot és a távolságtartás szabályaira ügyeljenek!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Két határsértő egy vonaton

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Kelebián. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.