Hősi halottakra emlékeztek

2019. 11. 01., p - 08:00
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a halottak napján koszorúzással emlékezett meg azokról a rendőrökről, akik az életüket adták a hazáért.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság vezetői koszorúkkal, mécsesekkel fejezték ki tiszteletüket a hősi és a szolgálati halottakról.

A BRFK vezetői 2019. október 30-án koszorúkat helyeztek el a Rendőrségi Igazgatási Központban lévő emléktáblánál, amelyen mind a 43 hősi halott rendőr neve szerepel, köztük a legutolsó hősi halott Radovic Dusán rendőr főhadnagy, akit 2010. július 23-án egy ittas és kábítószertől bódult, a hatóságok elől menekülő bűnöző gázolt halálra a budapesti Baross téren.

Nemcsak a rendőrségi központban, hanem az Új Köztemetőben is megemlékeztek a rendőri vezetők a Belügyminisztérium halottairól.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság évek óta gondozza azoknak az elhunyt kollégáknak a sírhelyét, amelyeket nem tudnak rendben tartani. 

A BRFK a halottak napi hétvégén megerősített rendőri jelenléttel biztosítja azt, hogy a budapesti és a fővárosba érkező emberek megemlékezése méltó és zavartalan legyen. Ennek érdekében a temetők környékén rendőrök segítik a közlekedést.

A temetőben nyomozók és egyenruhások vigyáznak arra, hogy minél kevesebben váljanak bűncselekmény áldozatává.

A rendőrök kérik a temetőbe látogatókat, hogy ne hagyják őrizetlenül a táskáikat, ne hagyjanak semmit jól látható helyen az autóban és nagyobb értéket ne vigyenek ki a temetőbe. ​


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Határsértők egy szerb kamionban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.