Afgán, szír és török határsértők

2019. 11. 09., szo - 06:25
Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba hét migráns Csongrád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.

A járőrök a polgárőrökkel együttműködve 2019. november 8-án 20 óra 20 perckor Szeged közigazgatási területén négy, majd húsz perccel később a Röszke Autópálya-határátkelőhelyen egy, illetve Kiszombor külterületén további két határsértőt tartóztattak fel.

Ellenőrzésük során a férfiak közül egy afgán, kettő szír, míg négy török állampolgárnak vallotta magát. A migránsok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően az illegális migránsokat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Halálos közlekedési baleset Békéscsaba közelében

Halálos közlekedési baleset történt a 44-es számú főúton, Békéscsaba közelében, ahol egy személygépkocsi és egy tehergépkocsi összeütközött. A balesetben az autót vezető férfi olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette.

 

Tolvaj Karcagon

A rendőrök rövid időn belül azonosították és elfogták a Karcagon történt lopás gyanúsítottját.