Átadták a Baranyában elfogott migránsokat

2020. 10. 23., p - 11:37
Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság

A magyar rendőrök átadták a horvát hatóságoknak a korábban, Lippó térségében elfogott illegális migránsokat.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, öt határsértőt fogtak el a rendőrök 2020. október 23-án 3 órakor Lippó térségében. A Horvátországból illegálisan érkezett férfiak szír állampolgároknak vallották magukat. A migránsok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni.

A rendőrök a migránsokat előállították a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságra, majd meghallgatásukat követően a mai napon 11 órakor a hatályos visszafogadási egyezmény alapján átadták őket a horvát hatóságoknak.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kábítószer-terjesztő hálózatot számoltak fel Szegeden

Bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás három szegedi férfi ellen, akik az elmúlt évben kiterjedt fogyasztói kört építettek ki a városban, melyben főleg amfetamint tartalmazó kábítószereket értékesítettek.

 

A RAILPOL akció eredménye

A vasúti biztonság érdekében a rendőrség fokozott ellenőrzést hajtott végre 2020. november 25-én 7 óra és november 26-án 7 óra között.

 

Határsértő egy kamionban Röszkén

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.