Átadták a Kismarjánál elfogott illegális migránsokat

2020. 02. 17., h - 16:07
Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

A magyar rendőrök a román hatóságnak adták át azokat a külföldieket, akik jogellenesen tartózkodtak Magyarország területén.

Mint arról korábban beszámoltunk, a hajdú-bihari rendőrök 2020. február 17-én 1 óra 30 perc körül nyolc külföldivel szemben intézkedtek Kismarja közelében. Az illegális migránsok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A magukat afgán állampolgárnak valló férfiakat a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően előállították a Létavértesi Határrendészeti Kirendeltségre.

A külföldieket - meghallgatásukat követően - a rendőrök 2020. február 17-én 15 órakor átadták a román hatóságnak.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lezárt vizsgálat: szemeteltek

A Bácsalmási Rendőrőrs nyomozói vádemelést javasolnak azzal a két férfivel szemben, akik háztartási hulladékot borítottak az árokpartra.

 

Letartóztatásban várja a vádemelést

A szekszárdi rendőrök alig két hét alatt befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, melyet egy 21 éves helyi férfival szemben folytattak gépkocsifeltörés-sorozat miatt.

 

Egyedül próbálkozott

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Ásotthalomnál. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték.