Cseh rendőrök segítik a határvédelmet Csongrád-Csanád megyében

2021. 10. 18., h - 12:51
Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság

A kontingens péntek késő este érkezett Szegedre, akiket a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője dr. Polyák József Zsolt rendőr dandártábornok fogadott és köszöntette a munkatársakat.

A cseh kollégák két hónapig teljesítenek szolgálatot a Csongrád-Csanád megyei határszakaszon, így különösen a Szeged és Kiszombor Határrendészeti Kirendeltségek illetékességi területén.

A határvédelem a szombati napon már kora reggel a felkészülés jegyében telt, ahol a cseh munkatársak először oktatáson vettek részt, majd délután terepszemlét tartottak az érintett határszakaszokon.

A közös szolgálatellátást a tegnapi napon határrendész kollégáinkkal megkezdték, amely során a több csoportba szerveződött illegális migránsokat sikerült már feltartóztatniuk.            


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Egy éjszaka két életmentés

A kunszentmártoni rendőröket alig két óra eltéréssel előbb egy 28 éves, majd egy 82 éves férfi keresésére riasztották. Mindkét férfit épségben megtalálták.

 

Bódultan vezetett

A kisújszállási rendőr egy 28 éves sofőr ellenőrzésekor kábítószergyanús anyagot is talált az autóban. A férfit előállították.

 

Migránsok az M1-es autópályán

A rendőrök az M1-es autópályán, Tata térségében elfogtak egy 30 éves belga férfit, aki 22 migránst akart külföldre juttatni.

 

Ittas lehetett

Az elmúlt 24 órában a megye útjain közúti balesetben egy személy sérült meg.