Egy héten belül a negyedik embercsempész rendőrkézen

2020. 03. 03., k - 11:15
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

A Győr-Moson-Sopron megyei rendőrök elfogtak két férfit, akik a gyanú szerint hat illegális migránst akartak Magyarországon keresztül Ausztriába vinni.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság egyenruhásai - négy megyére kiterjedő akció keretében - a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztályának információi alapján ellenőriztek két osztrák rendszámú személygépkocsit 2020. március 3-án 10 órakor. Az M1-es autópálya Hegyeshalom felé vezető oldalán, Győr térségében megállított járművek egyikében, egy osztrák honosságú Mini Countryman típusú személyautóban egy osztrák állampolgárságú sofőr, és rajta kívül további hat férfi utazott. Az utasok valamennyien afgán állampolgárnak vallották magukat.

A másik megállított autót, egy szintén osztrák rendszámú BMW-t - amely a Mini előtt haladt, úgynevezett „előfutóként” - egy afgán származású sofőr vezette, rajta kívül ebben a gépkocsiban más nem tartózkodott.

Az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták, ezért a rendőrök a sofőrökkel együtt elfogták, és a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították őket.

A rendőrök az elfogott illegális migránsokat - meghallgatásukat követően - a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően, visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A két sofőr elszámoltatása folyamatban van.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Meghalt a sofőr

Teljes szélességében lezárták a 4616-os út balesettel érintett szakaszát Abony térségében.

 

Kifosztás miatt felelhet

Az esztergomi rendőrök őrizetbe vették azt a 33 éves férfit, aki egy bisztróban eltulajdonította a sértett pénztárcáját.

 

Engedély nélkül vezettek

A rendőrök szabálysértési őrizetbe vettek két férfit, akik úgy vettek részt a közúti forgalomban, hogy vezetői engedéllyel nem rendelkeznek.

 

Csiribí-csiribá

A Pest megyei rendőrök újabb veszélyes karavánokat tüntettek el a forgalomból.