Elfogás az M5 autópályán

2021. 10. 14., cs - 17:09
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az ellen a 63 éves belga férfi ellen, aki 23 embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.

A Nemzeti Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztálya jelzése alapján a Pest megyei rendőrök 2021. október 14-én 16 óra 10 perc körül az M5 autópálya 35-ös kilométerszelvényében vezettek ki az inárcsi pihenőhelyre egy német honosságú gépkocsit. A járművet egy 63 éves szerb állampolgár vezette, az utas-, és csomagtérben 23 külföldi tartózkodott.

A magukat afgán állampolgárnak valló migránsok magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, a rendőrök a sofőrrel együtt elfogták és előállítják őket.

Az illegális migránsokat - meghallgatásukat követően - a hatályos magyar jogszabályok alapján visszakísérik a biztonsági határzárhoz, a belga férfi ellen a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság embercsempészés bűntettének gyanúja miatt indít büntetőeljárást.

Az embercsempészés bűntette alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

1

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Frontális ütközés

Két autó karambolozott Sajópüspöki és Bánréve között. A balesettel érintett útszakaszt a rendőrség teljes terjedelmében lezárta.