Embercsempész és illegális migránsok rendőrkézen

2021. 02. 05., p - 15:46
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök hat személyt fogtak el a 8-as számú főúton.

A rendőrök a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Pécsi Osztályának információi alapján 2021. február 5-én, 14 óra 15 perckor a 8-as számú főúton, Veszprém és Márkó között állítottak meg egy szerb rendszámú autót, melyet egy  szerb férfi vezetett.

A járműben – ami Ausztria felé haladt – a sofőrön kívül öt illegális migráns utazott. Utóbbiak jogszerű magyarországi tartózkodásukat nem tudták hitelt érdemlően igazolni, mindannyian szír állampolgárnak vallották magukat.

A sofőrt, valamint az utasokat előállították. A rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről. A 60 éves szerb gépjárművezetővel szemben embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indult eljárás.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

migránselfogás


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kiszűrték

Túlsúlyos karaván sofőrjét bírságolták a Pest megyei autópályás rendőrök.