Embercsempész és tíz határsértő az M1-es autópályán

2020. 09. 30., sze - 18:34
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Egy magyar állampolgár tíz illegális migránst akart jogellenesen Ausztriába szállítani.

Négy megyére kiterjedő akció keretében – a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály székesfehérvári osztályának információi alapján – a rendőrök az M1-es autópálya 73-as kilométerszelvényében 2020. szeptember 30-án 17 óra 40 perckor megállítottak egy magyar honosságú kistehergépkocsit. A járműben a magyar sofőrön kívül tíz, magukat szír állampolgárnak valló migráns utazott, akik jogszerű magyarországi tartózkodásukat igazolni nem tudták. A rendőrök a 38 éves budapesti sofőrt elfogták, és az utasaival együtt a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra előállítják.

Az egyenruhások a migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A járművezetővel szemben embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indul eljárás.

2

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Határsértőt tartóztattak fel Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy határsértő Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.