Embercsempész rendőrkézen

2021. 08. 28., szo - 16:55
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök az M1-esen, Nagyszentjános térségében ellenőriztek egy magyar sofőrt, aki négy albán férfit akart illegálisan Ausztriába juttatni.

Az egyenruhások 2021. augusztus 28-án 16 órakor az M1-es autópályán, Nagyszentjános térségében ellenőriztek egy magyar rendszámú gépkocsit, amit egy 42 éves magyar férfi vezetett. Az autóban a sofőrön kívül további négy, albán állampolgár utazott, akik a schengeni országok területére beutazási és tartózkodási tilalom alatt állnak, így illegálisan léptek be Magyarország területére. A rendőrök a járművezetővel együtt elfogták, majd a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra előállítják őket. A magyar sofőrrel szemben embercsempészés bűntettének gyanúja miatt eljárást indul.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Elfogták a rendőrök

Érvényes vezetői engedély és a tulajdonos tudta és beleegyezése nélkül közlekedett a gépjárművel a 19 éves nógrádmegyeri férfi.

 

Szemmel ténylegesen meglátták

Hiába próbált elsunnyogni a szigetszentmiklósi rendőrök elől, elfogták azt az 57 éves férfit, aki az eltiltás hatálya alatt vezetett járművet.

 

Lopás, rablás, végül őrizet

A kiskunhalasi nyomozók egy napon belül elfogták a fiatalt, aki a gyanú szerint legalább négy bűncselekménnyel gyanúsítható.

 

Elcsúsztak a nyakolajon

A VI. kerületi nyomozók gyanúja szerint a biztonsági őr segítségével loptak 1,6 millió forint értékű szeszes italt egy áruházból.