Embercsempész Tompánál

2019. 03. 15., p - 10:50
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

Egy szerb férfi koszovói utasát próbálta átcsempészni Magyarország területére a tompai határátkelőnél.

Tompa Közúti Határátkelőhelyen 2019. március 14-én az esti órákban egy szerb honosságú kamion vezetője jelentkezett belépésre. Az ellenőrzés során kiderült, hogy a járműben van egy másik külföldi férfi is, aki magyarországi tartózkodása jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudta igazolni.

A rendelkezésre álló adatok szerint a szerb sofőr segítséget nyújtott a koszovói férfinak a szerb-magyar határ illegális átlépésében. Őket az egyenruhások előállították a határrendészeti kirendeltségre.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya embercsempészés bűntett megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást. A nyomozók a 39 éves járművezetőt gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették és előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására.

A migránssal szemben – meghallgatását követően – idegenrendészeti eljárást kezdeményeznek a rendőrök.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Taxikból lopott

A csepeli rendőrök őrizetbe vették azt a fiatalt, aki több taxi ablakát betörte és az autókból pénzt, valamint elektronikai eszközöket lopott.

 

Illegális migránsok Csongrád megyében

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba négy migráns Csongrád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.

 

17 illegális migráns

Egy tehervonat vagonjaiban megbújva próbáltak meg jogellenesen bejutni az országba Kelebiánál.