Embercsempészek és illegális migránsok rendőrkézen

2021. 02. 27., szo - 15:20
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A veszprémi rendőrök tizenhárom személyt fogtak el a 8-as számú főúton.

A rendőrök a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztályának információi alapján a 8-as számú főúton, Márkó közelében állítottak meg egy olasz honosságú autót 2021. február 27-én, 13 óra 30 perckor, amit egy férfi vezetett.

Az Ausztria felé haladó gépkocsiban a sofőrön és segítőjén kívül tizenegy személy utazott. Utóbbiak jogszerű magyarországi tartózkodásukat nem tudták hitelt érdemlően igazolni, mindannyian szír állampolgárnak vallották magukat.

A járművezetőt és segítőjét – mindketten szerb állampolgárok – előállították, velük szemben embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkedtek a tizenegy illegális migráns ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

migránselfogás


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Behívta, kifosztotta, elfogták

Sokkolóan rikító, a legmerészebb eklektikán is túlkiáltó enteriőrben vetkőztette majdnem pőrére áldozatát az izsófalvi gyanúsított.

 

Fokozott ellenőrzés az M1-esen

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság fokozott közlekedésbiztonsági ellenőrzést tartott április 1-jén az M1-es autópályán. Földön és levegőben: az autópálya- és a forgalom-ellenőrzési alosztály munkatársai mellett az akcióhoz helikopteres támogatást adott a Készenléti Rendőrség.

 

Letartóztatásban a lengyel embercsempészek

A rendőrök Dunaföldvár belterületén ellenőriztek két magyar rendszámú teherautót, melyek közül az egyikben illegális migránsokat szállítottak, míg a másik jármű a csempész gépkocsi előfutójaként közlekedett.