Embercsempészeket fogtak Balotaszállásnál és Soltnál

2021. 12. 05., v - 06:25
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

A sofőröket a rendőrök előállították és őrizetbe veszik. A határsértőket visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

 

A Bács-Kiskun megyében szolgálatot teljesítő rendőrök 2021. december 5-én 2 óra 25 perckor Balotaszállás közigazgatási területén intézkedés alá vontak egy járművet, amelyben a szerb sofőrön kívül 11 határsértő tartózkodott.

Néhány órával később, hajnali 5 órakor a bajai rendőrök Solt közelében egy kistehergépkocsit állítottak meg, amelyet egy német férfi vezetett. Ebben a kocsiban 20 határsértő utazott.

A migránscsoportok tagjai szír állampolgárnak vallották magukat, ám sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni.

A gyanú szerint a német és a szerb sofőr segítséget akart nyújtani a határsértőknek abban, hogy Nyugat-Európába jussanak, ezért a rendőrök mindkettejüket előállították és őrizetbe vették.

Velük szemben a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indít. Kihallgatásukat követően a nyomozók előterjesztést tesznek a férfiak letartóztatásának indítványozására.

A migránsokat – meghallgatásuk után – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Rongálás miatt keressük

A kiskunhalasi rendőrök a lakosság segítségét kérik egy bűncselekmény feltételezett elkövetőjének megtalálása érdekében.

 

Baleset az M1-es autópályán

A főváros felé vezető oldalon, Mány térségében a rendőrök teljes szélességében lezárták az autópályát.