Embercsempészeket fogtak el a rendőrök Hajdú-Biharban

2021. 09. 12., v - 19:02
Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

Két német és egy szír állampolgár ellen indul eljárás.

A Létavértesi Határrendészeti Kirendeltség járőrei egy bejelentés alapján két gépjárművet ellenőriztek Létavértes külterületén 2021. szeptember 12-én 17 óra 15 perckor, amelyekből korábban több személy is kiszállt és egy kukoricásban rejtőzött el.

Az egyenruhások a növényzetben megbújva 12 határsértőt találtak. A migránsok közül tízen indiai, ketten pakisztáni állampolgárnak vallották magukat, azonban tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően a rendőrök előállították őket és idegenrendészeti eljárást indítottak ellenük.

A megállított gépkocsikban két német és egy szír állampolgár tartózkodott, akiket a rendőrök előállítanak és őrizetbe vesznek. A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indít eljárást velük szemben. A nyomozók előterjesztést tesznek a három személy letartóztatásának indítványozására.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.​

 

Migránsok Létavértes közelében

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Elfogták a rendőrök

Érvényes vezetői engedély és a tulajdonos tudta és beleegyezése nélkül közlekedett a gépjárművel a 19 éves nógrádmegyeri férfi.

 

Szemmel ténylegesen meglátták

Hiába próbált elsunnyogni a szigetszentmiklósi rendőrök elől, elfogták azt az 57 éves férfit, aki az eltiltás hatálya alatt vezetett járművet.

 

Lopás, rablás, végül őrizet

A kiskunhalasi nyomozók egy napon belül elfogták a fiatalt, aki a gyanú szerint legalább négy bűncselekménnyel gyanúsítható.