Embercsempészt fogtak el a rendőrök az M1-esen, Bábolna térségében

2021. 08. 04., sze - 15:41
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Egy 26 éves lengyel sofőr négy migránst szállított gépkocsijában.

Az egyenruhások négymegyés akció keretében – a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Pécsi Osztályának jelzése alapján – 2021. augusztus 4-én 14 órakor az M1-es autópályán, Bábolna térségében ellenőriztek egy magyar rendszámú gépkocsit, amit egy 26 éves lengyel férfi vezetett. Az autóban a sofőrön kívül további négy, magát szír és szomáliai állampolgárnak valló férfi utazott. A külföldi utasok személyazonosságukat, valamint magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a járművezetővel együtt elfogták, majd a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították őket. A lengyel sofőrrel szemben embercsempészés bűntettének gyanúja miatt eljárást indítottak, a migránsokat pedig – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Egy fiatal pár az elkövető

A 22 éves férfinak és 18 éves élettársának közel tucatnyi lopásért kell felelnie. A kecskeméti rendőrök a tegnapi napon elfogták és őrizetbe vették a duó mindkét tagját.