Gyalog és vonaton

2019. 07. 06., szo - 05:41
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

Két és fél óra alatt 31 illegális migráns próbált meg jogellenesen bejutni Magyarországra.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő rendőrök és honvédok 2019. július 5-én 23 óra 55 perckor Hercegszántó közigazgatási területén 18 külföldit tartóztattak fel. A magukat iraki és iráni állampolgárnak valló csoport tagjai jogellenesen jutottak be Magyarország területére.

Kelebia Határrendészeti Kirendeltség Vasúti Határátkelőhelyen a rendőrök rövid idővel később – 2 óra 15 perckor – egy Szerbia irányából belépő  tehervonat átkutatása során 13 külföldit találtak. A magukat afgán állampolgárnak valló férfiak a vonat egyik vagonjában elbújva, jogellenesen próbáltak Magyarországra jutni.

Az illegális migránsok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért az egyenruhások a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően a csoportok tagjait visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

 

1


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Határsértők Csongrád megyében

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba tizenöt határsértő Csongrád megyében. A rendőrök ötöt feltartóztattak, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísértek, további tíz főt pedig elfogtak, ellenük idegenrendészeti eljárás indult.