Hajnalban vonaton próbálkoztak

2019. 08. 13., k - 09:34
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

Vonat alvázán megbújva próbáltak meg a migránsok jogellenesen bejutni az országba Kelebiánál.

Kelebia Határrendészeti Kirendeltség Vasúti Határátkelőhelyen a rendőrök egy Szerbia irányából belépő tehervonat átkutatása során 2019. augusztus 13-án 1 óra 25 perckor két külföldit tartóztattak fel, akik afgán állampolgárnak vallották magukat. A férfiak a vonat alvázán megbújva próbáltak meg Magyarországra jutni.

Rövid idő elteltével, 2 óra 45 perckor ismét a vasúti határátkelőhelyen próbált az ország területére jogellenesen bejutni egy migráns. A magát afgán állampolgárnak valló férfi a tehervonat alvázán kapaszkodott.

A migránsok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően a férfiakat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.


1.

2.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Tolvaj Karcagon

A rendőrök rövid időn belül azonosították és elfogták a Karcagon történt lopás gyanúsítottját.

 

Deák Jánosra emlékeztek

Az 5 Fegyver Kupa SE a Nemzeti Közszolgálati Egyetem lőterén szervezett lőversenyt a nemrégiben fiatalon elhunyt lőkiképző emlékére.

 

Kábítószergyanús anyagokat birtokoltak

A győri nyomozók két embert fogtak el, mivel a ruházatukból, majd a későbbi kutatás alkalmával a lakóhelyükről is több kábítószergyanús anyag került elő.

 

Keressük őket

A dunakeszi rendőrök a lakosság segítségét kérik.

 

Hat határsértő Csongrád megyében

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba hat migráns Csongrád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.