Hamisan vádolt az illegális migráns

2019. 10. 19., szo - 07:49
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.

Kelebia Vasúti Határátkelőhelyen egy belépő gyorsvonaton 2019. április 12-én 15 órakor a rendőrök ellenőriztek egy férfit, aki egy belga személyazonosító okmánnyal igazolta magát. Az intézkedés során gyanú merült fel arra vonatkozóan, hogy a férfi nem azonos az ellenőrzésre átadott igazolványban szereplő személlyel, ezért őt közokirat-hamisítás bűntett elkövetésének gyanúja miatt előállították.

A férfi állítása szerint az okmányban az ő adatai szereplenek és a fényképen is ő látható, ezért kihallgatása alkalmával az igazolványon feltüntetett adatokat rögzítették.

Az eljárás során kirendelt szakértő megállapította, hogy az okmányon lévő fényképen nem a gyanúsított látható. A nyomozók a büntetőeljárás során a férfi valódi személyazonosságát is kiderítették.

A 18 éves ghánai állampolgárral szemben közokirat-hamisítás bűntett és hamis vád bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya. A rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat a napokban átadták az illetékes ügyészségnek.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Két határsértő Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Öt határsértő Kiszombornál

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba öt migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.