Hamisított műszaki

2019. 02. 14., cs - 10:04
Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök elfogták azt a férfit, aki a gyanú szerint hamis műszaki érvényességet igazoló dokumentumot adott át ellenőrzésre az ártándi határátkelőhelyen.

Az Ártándi Közúti Határátkelőhelyen belépésre jelentkezett egy román férfi 2019. február 13-án 10 óra körül az általa vezetett belga forgalmi rendszámú kisteherautóval. Az ellenőrzés során a járművezető átadta a rendőrnek a román személyi igazolványát, a vezetői engedélyét, valamint járműve belga forgalmi engedélyét és az ahhoz tartozó műszaki érvényességet igazoló dokumentumot. A rendőrnek gyanús lett a műszaki érvényességet igazoló lap, amelyről az alapos ellenőrzés során megállapította, hogy az hamis. Az egyenruhások az okmányt lefoglalták, a 24 éves járművezetőt pedig előállították a Biharkeresztesi Rendőrőrsre. A nyomozó hatóság a román állampolgárral szemben közokirat-hamisítás bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított büntetőeljárást.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Ittasság a gyanú

A Miskolci Rendőrkapitányság befejezte a vizsgálatát azoknak az ügyeknek, amelyeket hat járművezetővel szemben folytatott.