Hamisított műszaki

2019. 02. 14., cs - 10:04
Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök elfogták azt a férfit, aki a gyanú szerint hamis műszaki érvényességet igazoló dokumentumot adott át ellenőrzésre az ártándi határátkelőhelyen.

Az Ártándi Közúti Határátkelőhelyen belépésre jelentkezett egy román férfi 2019. február 13-án 10 óra körül az általa vezetett belga forgalmi rendszámú kisteherautóval. Az ellenőrzés során a járművezető átadta a rendőrnek a román személyi igazolványát, a vezetői engedélyét, valamint járműve belga forgalmi engedélyét és az ahhoz tartozó műszaki érvényességet igazoló dokumentumot. A rendőrnek gyanús lett a műszaki érvényességet igazoló lap, amelyről az alapos ellenőrzés során megállapította, hogy az hamis. Az egyenruhások az okmányt lefoglalták, a 24 éves járművezetőt pedig előállították a Biharkeresztesi Rendőrőrsre. A nyomozó hatóság a román állampolgárral szemben közokirat-hamisítás bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított büntetőeljárást.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

130-cal a belvárosban

Jelentősen túllépte a sebességhatárt egy autós, akiről Békéscsaba belvárosában készített felvételt egy traffipax. A közlekedési balesetek egyik legfőbb oka a gyorshajtás. Aki a megengedettnél gyorsabban hajt, vagy nem az útviszonyokhoz, látási viszonyokhoz igazítja a haladási sebességét, kockázatot vállal.

 

Köveket dobált

A berettyóújfalui rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.

 

Kamionban bújtak meg az afgán határsértők

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba hat illegális migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.