Három illegális migránst szállított autójában a szerb férfi

2021. 02. 05., p - 18:00
Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság

A sofőrt és három utasát előállították a rendőrök.

A székesfehérvári rendőrök a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztályának információi alapján 2021. február 5-én 13 óra 5 perckor, a 62-es számú főúton, Székesfehérvár külterületén ellenőriztek egy szerb honosságú személygépkocsit, amelyet egy szerb férfi vezetett.

A jármű utas-, valamint csomagterében három illegális migráns utazott, akik szír állampolgárnak vallották magukat. Az utasok sem személyazonosságukat, sem jogszerű magyarországi tartózkodásukat hitelt érdemlően igazolni nem tudták, ezért őket a rendőrök a jármű vezetőjével együtt elfogták és előállították a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságra.

A rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkedtek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről, a szerb gépjárművezetővel szemben embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indult eljárás.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kiszűrték

Túlsúlyos karaván sofőrjét bírságolták a Pest megyei autópályás rendőrök.