Határrendészeti összefoglaló

2019. 12. 12., cs - 08:03
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

A tegnapi napon Bács-Kiskun megyében 90 illegális migránst tartóztattak fel.

 

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő rendőrök és honvédek 2019. december 11-én 0 óra és 24 óra között tizenhárom esetben összesen kilencven külföldit tartóztattak fel Hercegszántó, Nagybaracska és Kelebia közigazgatási területén. A magukat szír, tunéziai, líbiai, iraki és marokkói állampolgárnak valló illegális migránsok jogellenesen jutottak be Magyarország területére.

A határsértők sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően a kizárólag férfiakból álló csoportokat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Határsértők egy szerb kamionban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Magára hagyott egy sérültet, a rendőrök megtalálták

Személygépkocsi sodort el egy gyalogost Mezőkovácsháza közelében. Az autó vezetője nem állt meg, elhajtott. A rendőrök egy összetört tükörhátlap alapján azonosították a járművet és annak vezetőjét. Az ügy vizsgálata befejeződött.