Határrendészeti összesítő Békés megyéből

2021. 01. 26., k - 18:00
Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

A gyulai közúti határátkelőhelyen tizenkét, az államhatár illegális átlépésével próbálkozó külföldit tartóztattak fel a rendőrök.

A Békés megyei rendőrök 2021. január 26-án 5 óra 30 perc és 17 óra 30 perc között tizenkét, a magyar–román államhatár illegális átlépésével próbálkozó külföldi férfit tartóztattak fel. Mindannyian a gyulai közúti határátkelőhelyen akartak bejutni Magyarországra. Öten egy 7 óra 50 perckor, heten pedig egy 11 óra 35 perckor belépésre jelentkező kamion rakterében rejtőzködtek. Az első csoport tagjai afgánnak, a második teherautóban megbújó férfiak közül hatan szintén afgánnak mondták magukat, egy külföldi pedig azt állította, hogy pakisztáni állampolgár. A személyazonosságukat nem tudták hitelt érdemlően igazolni. Miután a járműveket közösen átkutató magyar és román rendőrök megtalálták őket, nem léphették át az államhatárt, a román hatóság eljárást indított ellenük.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Járőrmotorok szemléje Győrben

Parancsnoki szemlén győződött meg a megyei rendészeti rendőrfőkapitány-helyettes arról, hogy kifogástalan műszaki állapotú és hatékony rendőri intézkedésekre alkalmas járművekkel ellenőriznek a Győr-Moson-Sopron megyei motoros járőrök.