Határrendészeti összesítő Csongrád-Csanád megyéből

2021. 01. 26., k - 18:00
Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság

A Csongrád-Csanád megyei rendőrök 20 határsértővel szemben intézkedtek az elmúlt 12 órában.

A járőrök 2021. január 26-án 5 óra 30 perc és 2021. január 26-án 17 óra 30 perc között öt esetben, összesen 8 határsértőt tartóztattak fel Kiszombor és Szeged közigazgatási területén, valamint a Röszke autópálya-határátkelőhelyen. Ellenőrzésük során a férfiak szír, afgán és marokkói állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.
A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az egyenruhások továbbá 2021. január 26-án 11 óra 30 perckor és 16 óra 25 perckor a román-magyar közös ellenőrzés során összesen 12 határsértőt találtak megbújva két török honosságú kamionban a Csanádpalota autópálya-határátkelőhelyen. A férfiak közül nyolcan afgán, míg társaik pakisztáni állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A migránsokkal szemben tiltott határátlépés miatt, míg a második kamion sofőrje ellen embercsempészet miatt is eljárás indult. Az ügyekben a román határőrizeti szerv járt el.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Járőrmotorok szemléje Győrben

Parancsnoki szemlén győződött meg a megyei rendészeti rendőrfőkapitány-helyettes arról, hogy kifogástalan műszaki állapotú és hatékony rendőri intézkedésekre alkalmas járművekkel ellenőriznek a Győr-Moson-Sopron megyei motoros járőrök.