Határrendészeti összesítő Csongrád-Csanád megyéből

2021. 01. 28., cs - 06:00
Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök három határsértővel szemben intézkedtek az elmúlt 12 órában Csongrád-Csanád megyében.

A járőrök 2021. január 27-én 17 óra 30 perc és 2021. január 28-án 5 óra 30 perc között két esetben, összesen két határsértőt tartóztattak fel Szeged közigazgatási területén, valamint a Röszke autópálya-határátkelőhelyen. Ellenőrzésük során a migránsok szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.
Az egyenruhások emellett 19 órakor egy határsértőt fogtak el Csanádpalota közigazgatási területén, aki török állampolgárnak vallotta magát, azonban magyarországi tartózkodása jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudta igazolni. A rendőrök a férfit a Nagylak Határrendészeti Kirendeltségre előállították, majd meghallgatását követően átadják a román hatóságoknak.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Járőrmotorok szemléje Győrben

Parancsnoki szemlén győződött meg a megyei rendészeti rendőrfőkapitány-helyettes arról, hogy kifogástalan műszaki állapotú és hatékony rendőri intézkedésekre alkalmas járművekkel ellenőriznek a Győr-Moson-Sopron megyei motoros járőrök.