Határrendészeti összesítő Csongrád-Csanád megyéből

2020. 08. 02., v - 06:24
Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba 23 határsértő Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök 15 főt feltartóztattak, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket, 8 fő bejutását pedig megakadályozták.

Az egyenruhások 2020. augusztus 1-jén 0 óra és 24 óra között hat esetben, összesen 15 határsértőt tartóztattak fel Röszke és Szeged közigazgatási területén, valamint a Röszke autópálya határátkelőhelyen. Ellenőrzésük során a migránsok pakisztáni, afgán, palesztin, illetve szír állampolgárnak vallották magukat. A határsértők sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Ugyanebben az időszakban a határ mentén szolgálatot teljesítő állomány 8 migránst akadályozott meg abban, hogy jogellenesen Magyarország területére lépjen.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Falfirkák városszerte

Piros festékkel fújta le a felületeket egy 26 éves helyi férfi, a zirci rendőrök elfogták és gyanúsítottként kihallgatták.