Határrendészeti összesítő Csongrád-Csanád megyéből

2020. 09. 24., cs - 08:47
Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság

Csongrád-Csanád megyében 68 határsértővel, valamint egy embercsempésszel szemben intézkedtek a rendőrök a tegnapi nap folyamán.

Az egyenruhások 2020. szeptember 23-én 0 óra és 24 óra között 8 esetben, összesen 38 határsértőt tartóztattak fel Röszke, Szeged, Kübekháza és Tiszasziget közigazgatási területén, valamint a Röszke autópálya-határátkelőhelyen. Ellenőrzésük során a migránsok közül hatan afgán, egy fő ghánai, a többiek szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.
A tegnapi nap folyamán a járőrök Csanádpalota külterületén két esetben, 8 illegális migránst fogtak el. Az egyik csoport tagjai szír, míg a másik csoportban lévők afgán állampolgárnak vallották magukat. Ellenük idegenrendészeti eljárás indult, majd átadják őket a román hatóságoknak.
A magyar és a román rendőrök továbbá 18 óra 10 perckor a Csanádpalota autópálya-határátkelőhelyen egy cseh honosságú mikrobusz ellenőrzése során, a járműben kialakított rejtekhelyen négy határsértőt találtak megbújva. A migránsok török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. 
A román sofőrrel szemben embercsempészés, míg utastársaival szemben tiltott határátlépés miatt a román határrendőrség jár el.
Ugyanebben az időszakban a határ mentén szolgálatot teljesítő állomány négy esetben, összesen 18 migránst akadályozott meg abban, hogy jogellenesen Magyarország területére lépjen.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Újabb migráns rendőrkézen

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.