Határrendészeti összesítő Csongrád-Csanád megyéből

2020. 08. 05., sze - 08:20
Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba 18 határsértő Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök 14 főt feltartóztattak, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket, 4 fő bejutását pedig megakadályozták.

Az egyenruhások 2020. augusztus 4-én 0 óra és 24 óra között nyolc esetben, összesen 14 határsértőt tartóztattak fel Szeged közigazgatási területén, valamint a Röszke autópálya határátkelőhelyen. Ellenőrzésük során a migránsok líbiai, marokkói, afgán, illetve szír állampolgárnak vallották magukat. A határsértők sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Ugyanebben az időszakban a határ mentén szolgálatot teljesítő állomány négy migránst akadályozott meg abban, hogy jogellenesen Magyarország területére lépjen.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kilenc határsértő Mórahalomnál

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba kilenc migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.