Határrendészeti összesítő Csongrád-Csanád megyéből

2020. 10. 23., p - 07:48
Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság

Csongrád-Csanád megyében 54 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök a tegnapi nap folyamán.

Az egyenruhások 2020. október 22-én 0 óra és 24 óra között nyolc esetben, összesen 21 határsértőt tartóztattak fel Röszke, Ásotthalom, Ruzsa, Mórahalom és Szeged közigazgatási területén, valamint a Röszke autópálya-határátkelőhelyen. Ellenőrzésük során a férfiak szír, marokkói, líbiai, iráni, illetve albán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A Csanádpalota autópálya-határátkelőhelyen a román-magyar közös ellenőrzés során három román kamionban, összesen 15 határsértőt találtak megbújva az egyenruhások tegnap. A férfiak afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A migránsokkal szemben a román határőrizeti szerv járt el.

Ugyanebben az időszakban a határ mentén szolgálatot teljesítő állomány három esetben, összesen 18 migránst akadályozott meg abban, hogy jogellenesen Magyarország területére lépjen.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Határsértők Szegednél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták őket.

 

Kamionban bújtak meg

Tompán három illegális migráns került elő egy tehergépjármű rakteréből.