Határrendészeti összesítő Jász-Nagykun-Szolnok megyéből

2021. 01. 25., h - 18:00
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök négy határsértővel szemben intézkedtek az elmúlt 12 órában Jász-Nagykun-Szolnok megyében.

Állampolgári bejelentés érkezett a rendőrség tevékenységirányítási központjába, miszerint egy műtrágyát szállító tehergépkocsi érkezett Rákóczifalva belterületére 2021. január 25-én a reggeli órákban. A járműből négy személy ugrott ki és gyalogosan elmenekültek. A helyszínre kiérkező rendőrök két határsértő fiatalembert ellenőriztek, akik az úttest szélén gyalogoltak. Rövid időn belül az egyenruhások feltartóztattak egy Szolnokra tartó helyközi járatos autóbuszt, melyen a másik két határsértő utazott. A rendőri intézkedések során sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni. Valamennyi határsértőt előállították a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányságra, majd a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik őket Nagylak Határrendészeti Kirendeltségre.

A rendőrök adatgyűjtés során megállapították, hogy a szóban forgó gépjárművet egy bolgár állampolgár vezette, aki Románia felől, Nagylaknál lépte át a magyar államhatárt. A tehergépjármű rakterének külső jobb oldalán felragasztott plombát ismeretlen helyszínen, ismeretlen személy átvágta.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság embercsempészés bűntett elkövetése miatt rendelt el eljárást.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Keressük őket

A nyíregyházi rendőrök az állampolgárok segítségét kérik.

 

Ez is lopás

A budapesti nyomozók elfogták azt a férfit, aki az autójára helyezett kerékbilincset levágta és elvitte.

 

Lopás miatt felelhet

A Siklósi Rendőrkapitányság lopás miatt nyomoz egy 42 éves férfi ellen, aki több mint 600 szőlőoszlopot tulajdonított el Nagyharsányban.