Hiába futott

2021. 10. 15., p - 12:18
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

Kilenc perc alatt elfogták a rendőrök azt a 36 éves szerb férfit, aki migránsokkal teli autóját hátra hagyva, az autópálya sávjain keresztül, futva próbált elmenekülni.

A Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztálya jelzése alapján a Pest megyei rendőrök a Készenléti Rendőrség munkatársaival 2021. október 15-én 11 óra 40 perckor akartak kivezetni egy, az M5 autópálya Budapest felé vezető oldalán nagy sebességgel haladó, magyar honosságú személyautót. A sofőr figyelmen kívül hagyta a megállásra vonatkozó rendőri jelzéseket és tovább nyomta a gázpedált. Néhány kilométer megtétele után hirtelen lefékezett, kiugrott a kocsiból, a szalagkorláton átugorva átszaladt az autópálya Kecskemét felé vezető oldalára, majd a forgalmi sávokat átszelve, a vadfogó hálón átmászva az erdő felé vette az irányt. A rendőrök öt perccel később már bilincselték.

A 36 éves szerb férfit, valamint a sorsára hagyott gépkocsiban utazó hat, magukat szír állampolgárnak valló, magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudó külföldit elfogták és előállítják.

Az illegális migránsokat - meghallgatásukat követően - a hatályos magyar jogszabályok alapján visszakísérik a biztonsági határzárhoz, a szerb férfi ellen a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság embercsempészés bűntettének gyanúja miatt indít büntetőeljárást.

Az embercsempészés bűntette alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Szemtanúkat keresünk

Az ajkai rendőrök közúti baleset gondatlan okozása miatt folytatnak eljárást egy helyi baleset kapcsán.

 

Megtalálták a társkeresős csalókat

Összesen több mint 15 millió forintot csalt ki hét férfitól az a 39 éves szabolcsi nő, aki egy társ­kereső oldalon ismerkedett meg a rászedett emberekkel.

 

Kiszűrve

A Pest megyei rendőrök két karavánt intettek ki a forgalomból.