Huszonegy migránssal fogtak embercsempészt a Győr-Moson-Sopron megyei rendőrök

2021. 08. 24., k - 08:28
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Pereszteg külterületén Dénesmajorban, egy földúton állítottak meg a rendőrök egy kistehergépkocsit, amelynek román sofőrje 21 illegális migránst akart Ausztriába fuvarozni.

A szolgálatban lévő rendőrök 2021. augusztus 24-én 7 óra 14 perckor intézkedtek egy román honosságú kistehergépkocsi 23 éves román vezetőjével Pereszteg térségében. A jármű ponyvája alatt megbújva találtak rá az egyenruhások a 21 illegális migráns férfira, akik magukat  pakisztáni, illetve bangladesi állampolgároknak vallották. A raktérben utazók a rendőröknek sem személyazonosságukat, sem pedig magyarországi jogszerű tartózkodásukat nem tudták igazolni.

2

A járőrök a gépkocsi vezetőjét elfogták, majd őt az illegális migránsokkal együtt a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőrkapitányságra előállítják.

3

A migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében az egyenruhások visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A román sofőrrel szemben a nyomozók embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt eljárást indítanak.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

A rendőrség a lakosság segítségét kéri

A Siófoki Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya segítségnyújtás elmulasztása miatt 14060/1359/2021. bűnügyi számon ismeretlen tettes ellen folytat eljárást.

 

Ellopta majd visszavitte

A komáromi rendőrök gyanúsítottként hallgattak ki egy 28 éves bábolnai férfit, aki a gyanú szerint ellopott egy teherautót, és még kábítószert is fogyasztott.

 

Segítsen azonosítani!

Kifizetetlen telefonnal távozott egy boltból, a szentendrei nyomozók várják az információkat!