Illegális migránscsoportokat tartóztattak fel Csongrád-Csanád megyében

2021. 10. 21., cs - 06:30
Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba 84 határsértő Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták őket.

A Nagylak Határrendészeti Kirendeltség, a Szeged Határrendészeti Kirendeltség és a Szentesi Rendőrkapitányság járőrei a honvédekkel és a cseh rendőrökkel együttműködve 2021. október 20-án 23 órakor 11 fő, október 21-én 0 óra 30 perckor 17 fő, 1 óra 30 perckor 20 fő, 3 óra 30 perckor szintén 20 fő és 5 óra 40 perckor 16 fő határsértőt tartóztattak fel Apátfalva, Szeged-Gyálarét, Ásotthalom illetve Ruzsa külterületén. Ellenőrzésük során a csoportok tagjai szomáliai, pakisztáni, indiai, bangladesi és szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.
A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.
 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Óvatlan pillanat

Elfogták a nyíregyházi nyomozók a férfit, aki a gyanú szerint ellopott egy táskát, miközben tulajdonosa bevásárlókocsiból pakolt az autójába.

 

Az utas átvette az irányítást a jármű felett, balesetet okozott

Közúti közlekedés biztonsága elleni bűntett elkövetésével gyanúsít a Dunaújváros Rendőrkapitányság egy férfit, aki főúton közlekedő személygépjármű utasaként a kézifékkart berántotta, melynek következtében a kerekek blokkolódtak, és az autó az árokba sodródott.