Illegális migránsok Bács-Kiskun megyében

2019. 07. 21., v - 06:13
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő egyenruhások 2019. július 21-én éjjel – egy óra alatt – összesen tizenöt külföldit tartóztattak fel.

 

Tompa közúti határátkelőhelyen 2 óra 45 perckor egy turistabusz jelentkezett belépésre. A jármű csomagterének ellenőrzésekor a bőröndök között megbújva egy magát marokkói állampolgárnak valló férfit találtak a rendőrök.

Kelebia Vasúti Határátkelőhelyen a szolgálatban lévő járőrök 3 óra 30 perckor egy vasúti szerelvény átkutatása során két külföldit találtak elbújva. Az illegális migránsok afgán állampolgárnak vallották magukat.

Néhány perccel később Hercegszántó közigazgatási területén összesen tizenkét külföldit tartóztattak fel. Közülük ketten koszovói, tízen pedig iraki állampolgárnak vallották magukat.

Az illegális migránsok jogellenesen próbáltak az ország területére bejutni. Mivel a feltartóztatott külföldiek sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően a csoportokat visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Elfogva

A helyi rendőrök elfogták azt a férfit, akit két tiszaföldváron elkövetett bűncselekménnyel is gyanúsítanak.

 

Ittasan ütközött

A járművezető először egy jelzőtáblának, majd egy kandelábernek hajtott, aminek következtében az autója kigyulladt.

 

Autózni akart

Nyitva hagyott tehergépkocsit vitt el egy 18 éves férfi Nógrádszakálból.

 

Újra járható az 55-ös számú főút

Befejeződött a helyszíni szemle és a műszaki mentés az 55-ös számú főúton Ásotthalom közelében, ahol korábban személyi sérüléses baleset történt.