Illegális migránsok Bács-Kiskun megyében

2019. 07. 21., v - 06:13
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő egyenruhások 2019. július 21-én éjjel – egy óra alatt – összesen tizenöt külföldit tartóztattak fel.

 

Tompa közúti határátkelőhelyen 2 óra 45 perckor egy turistabusz jelentkezett belépésre. A jármű csomagterének ellenőrzésekor a bőröndök között megbújva egy magát marokkói állampolgárnak valló férfit találtak a rendőrök.

Kelebia Vasúti Határátkelőhelyen a szolgálatban lévő járőrök 3 óra 30 perckor egy vasúti szerelvény átkutatása során két külföldit találtak elbújva. Az illegális migránsok afgán állampolgárnak vallották magukat.

Néhány perccel később Hercegszántó közigazgatási területén összesen tizenkét külföldit tartóztattak fel. Közülük ketten koszovói, tízen pedig iraki állampolgárnak vallották magukat.

Az illegális migránsok jogellenesen próbáltak az ország területére bejutni. Mivel a feltartóztatott külföldiek sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően a csoportokat visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Ürgére vadászott

Összesen 47 csapdát állított fel a ságújfalui férfi Piliny külterületén.

 

Illegális migránsok Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Csongrád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.