Illegális migránsok Hajdú-Bihar megyében

2019. 08. 24., szo - 03:55
Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

A hajdú-bihari rendőrök Biharkeresztes közelében állították meg azt a gépkocsit, amelynek sofőrje 19 illegális migránst szállított.

A rendőrök 2019. augusztus 24-én 3 óra körül a 42-es számú úton, Biharkeresztes közelében megállítottak egy román honosságú teherautót. Az egyenruhások ellenőrizték a sofőrt, valamint átvizsgálták a járművet, amelyben 19 külföldit találtak, akik magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A rendelkezésre álló információk szerint a román járművezető segítséget nyújtott a magukat iraki állampolgárnak valló személyeknek az országhatárunk illegális átlépésében.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság embercsempészés bűntett gyanúja miatt indított büntetőeljárást a sofőr ellen, a 19 illegális migránssal szemben pedig – meghallgatásukat követően – idegenrendészeti eljárást kezdeményeznek a rendőrök.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Illegális migránsok Csongrád megyében

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba kilenc migráns Csongrád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.

 

Megölte gyermekét

Belehalt sérüléseibe egy 3 éves kisgyermek, akit édesanyja kunszentmártoni otthonukban bántalmazott.

 

Csoportos garázdaság Balatonalmádiban

Négy ópályi és egy balatonalmádi férfi ellen felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt indult büntetőeljárás, közülük négyen súlyos testi sértés miatt is felelnek.

 

Márkás termékeket sikkasztott

A budaörsi rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki azt a 19 éves nőt, aki a gyanú szerint korábbi munkahelyén sikkasztott.

 

Szabálytalan kivitelezés miatt szakadt le a mennyezet

Fém helyett műanyag beütődübelt használtak az álmennyezet rögzítésénél egy Békés megyei óvodában. A mennyezet leszakadt, emiatt büntetőeljárás indult. A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte.