Illegális migránsok Hajdú-Bihar megyében

2019. 08. 24., szo - 03:55
Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

A hajdú-bihari rendőrök Biharkeresztes közelében állították meg azt a gépkocsit, amelynek sofőrje 19 illegális migránst szállított.

A rendőrök 2019. augusztus 24-én 3 óra körül a 42-es számú úton, Biharkeresztes közelében megállítottak egy román honosságú teherautót. Az egyenruhások ellenőrizték a sofőrt, valamint átvizsgálták a járművet, amelyben 19 külföldit találtak, akik magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A rendelkezésre álló információk szerint a román járművezető segítséget nyújtott a magukat iraki állampolgárnak valló személyeknek az országhatárunk illegális átlépésében.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság embercsempészés bűntett gyanúja miatt indított büntetőeljárást a sofőr ellen, a 19 illegális migránssal szemben pedig – meghallgatásukat követően – idegenrendészeti eljárást kezdeményeznek a rendőrök.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Halálos baleset az M7-es autópályán

Halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset miatt időszakosan forgalomkorlátozásra kell számítani az M7-es autópályán, Székesfehérvár külterületén.