Migránsokat szállított az ukrán férfi – a rendőrök elfogták

2020. 11. 19., cs - 21:38
Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

Az ügyben büntetőeljárást indított a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság.

A Vas megyei rendőrök 2020. november 19-én, 20 óra 40 perckor Szentgotthárdon ellenőriztek egy lengyel rendszámú gépkocsit, melyet egy ukrán állampolgárságú férfi vezetett. A gépkocsiban négy személy utazott, akik közül hárman pakisztáni, egy fő indiai állampolgárnak vallotta magát. A rendőri intézkedés során magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni. Az egyenruhások a férfiakat a Körmendi Rendőrkapitányságra előállították és a négy utast a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A migránsokat szállító ukrán állampolgárságú sofőr elszámoltatása jelenleg is folyamatban van. A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság az ügyben embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indított.   

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam