Négy határsértő, egy embercsempész

2020. 06. 30., k - 02:26
Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság

Ásotthalom térségében a rendőrök egy személyautót ellenőriztek.

Csongrád-Csanád megyében, Ásotthalom térségében 2020. június 30-án 1 órakor a Szegedi Rendőrkapitányság járőrei ellenőrzés alá vontak egy szerb honosságú személygépkocsit és annak magyar állampolgárságú vezetőjét.

Az ellenőrzés során a személygépkocsi utasterében megbújva találtak négy férfit, akik szír állampolgárnak vallották magukat, magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét viszont nem tudták igazolni.

Az autót vezető férfit ellen embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indul büntetőeljárás, míg a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően az illegális migránsokat visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Rendőrreceptek a piaci lopások megelőzésére

Elloptak egy pénztárcát a miskolci Búza téri piacon. Tény, hogy a bevásárlótáska vagy a pult tetején hagyott pénztárcákat lopják el a legkönnyebben. A rendőrségi tapasztalatok azt mutatják, hogy a piacokon előforduló lopások néhány pénztárcabarát recepttel megakadályozhatók.

 

Mezőgazdasági járművek a forgalomban

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét a mezőgazdasági gépek közlekedésével kapcsolatos fokozott baleseti kockázatokra.

 

Határsértők egy észak-macedón kamionban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba három migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Két határsértő Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.