Nyolcan elfogva

2021. 09. 25., szo - 07:59
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az ellen a 38 éves belga sofőr ellen, aki hét embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.

A Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztályának információja alapján a Pest megyei rendőrök 2021. szeptember 24-én 7 óra 20 perc körül az M5 autópálya 35-ös kilométerszelvényében vezettek ki egy kisteherautót. A járművet egy belga állampolgár vezette, a raktérben hét külföldi tartózkodott.

A magukat szír állampolgárnak valló férfiak magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, a rendőrök a sofőrrel együtt elfogták és előállítják őket.

Az illegális migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok alapján visszakísérik a biztonsági határzárhoz, a belga férfi ellen a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság embercsempészés bűntettének gyanúja miatt indít büntetőeljárást.

Az embercsempészés bűntette alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam