Olaszországba indultak, Dombegyházig jutottak

2019. 05. 19., v - 12:37
Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

Olaszországba akarta eljuttatni Magyarországra illegálisan érkezett honfitársát egy pakisztáni férfi. A rendőrök Békés megyében, Dombegyház közelében feltartóztatták őket. Az embercsempészéssel gyanúsítható férfit a rendőrség őrizetbe vette, a határsértőt átadták a román hatóság képviselőinek.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, Békés megyében, Dombegyház határában 2019. május 18-án 23 óra előtt 5 perccel a Battonya Határrendészeti Kirendeltség egyik szabadnapos határrendésze felfigyelt egy egyedül gyalogló férfira. Értesítette szolgálatban lévő kollégáit, akik a battonyai közúti határátkelőhelyen tíz perccel korábban léptettek be egy olasz honosságú személygépkocsit. Az autóban a vezetővel együtt három férfi ült, mindhárman rendelkeznek érvényes pakisztáni útlevéllel és olyan tartózkodási engedéllyel, amellyel jogszerűen átléphették az államhatárt. Az átkelőhelytől a személygépkocsival Dombegyház felé mentek, ahol az egyedül gyalogló férfi is beült az autóba. A rendőrök leállították a járművet és a negyedik férfi igazoltatásakor megállapították, hogy ő is rendelkezik érvényes pakisztáni útlevéllel, de a tartózkodási engedélye a Magyarországon való tartózkodásra nem jogosítja fel. A magyar–román államhatárt illegálisan lépte át, a személygépkocsi vezetője segített volna neki abban, hogy eljusson Olaszországba. A határsértőt a meghallgatását követően, 2019. május 19-én 12 óra 15 perckor a magyar rendőrök átadták a román hatóság képviselőinek. A személygépkocsit vezető, Olaszországban élő 41 éves pakisztáni férfit a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette.  


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Busz ajtaját rongálta meg

A terézvárosi rendőrök keresik azt a férfit, aki annyira megrongálta egy busz ajtaját, hogy annak üvege betört.

 

Elütötték, ittas volt

Súlyosan megsérült egy kerékpáros férfi, akit egy autós ütött el Mezőberényben. A balesetet az autó vezetője okozta azzal, hogy hátulról nekiütközött a biciklisnek. A kerékpárral közlekedő férfi pedig ittas volt. A rendőrség a baleset vizsgálatát befejezte.

 

Óvjuk a kérészek táncát!

A Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai plakátokkal hívják fel a figyelmet a kérészek védelmére.

 

Fokozott ellenőrzés Körmenden

A Körmendi Rendőrkapitányság vezetője fokozott ellenőrzést rendelt el a Körmendi Rendőrkapitányság illetékességi területére.