Őrizetben a grúz embercsempész

2021. 10. 14., cs - 17:14
Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki a 22 éves férfit.

A járőrök - lakossági bejelentés alapján - 2021. október 14-én kora reggel Székesfehérváron, a Nagyszombati úton fogták el azt a 22 éves grúz állampolgárságú férfit, aki a megalapozott gyanú szerint egy magyar honosságú, Renault típusú gépjárművel több külföldi személynek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében. Az esettel összefüggésben az egyenruhások a helyszínen ugyancsak elfogtak egy 23 éves férfit, aki szír állampolgárnak vallotta magát, azonban magyarországi tartózkodása jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudta igazolni, ezért a járőrök a grúz sofőrrel együtt elfogták és a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították.

A rendőrök az illegális migránst - meghallgatását követően - a hatályos magyar jogszabályok alapján visszakísérik a biztonsági határzárhoz, míg a grúz férfit - őrizetbe vétele mellett -  embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók.

Az embercsempészés bűntette alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Frontális ütközés

Két autó karambolozott Sajópüspöki és Bánréve között. A balesettel érintett útszakaszt a rendőrség teljes terjedelmében lezárta.

 

Tálcával vitte volna az ékszert

A hódmezővásárhelyi rendőrök elfogtak egy helybéli férfit, aki több tálca arany ékszert kísérelt meg ellopni egy helyi ékszerüzletből, csaknem 1 millió forint értékben.