Őrizetben az embercsempész, újra Romániában a határsértők

2019. 05. 31., p - 13:13
Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

Békés megyében elfogtak a rendőrök egy portugál állampolgárt, akinek az autójában négy, Magyarországra illegálisan érkezett és Nyugat-Európába tartó bangladesi férfi utazott.

Békés megyében, a Lőkösháza és Elek közötti úton, 2019. május 30-án 19 óra körül egy szabadnapos határrendész felfigyelt egy férfira, aki az út melletti fás, bokros részen telefonált. A rendőrnő nem sokkal azelőtt megelőzött egy szinte lépésben haladó osztrák rendszámú személygépkocsit, amelynek vezetője közben visszaelőzte őt, majd megfordult és szembe jött vele. A rendőrnő értesítette szolgálatban lévő kollégáit és ő is megfordult, igyekezett szemmel tartani a gépkocsit, amelybe közben beült a telefonáló férfi és három társa.

A Lőkösháza Határrendészeti Kirendeltség rendőrei leállították és ellenőrizték az autót, illetve a benne utazókat. A járművet egy Németországban élő portugál állampolgár vezette. Utasai bangladesi állampolgárnak vallották magukat, de nem tudták hitelt érdemlően igazolni személyazonosságukat és azt, hogy jogszerűen tartózkodnak Magyarországon. A rendőrök mind az öt férfit előállították. A határsértőket, akik Románia felől illegálisan, a zöldhatáron át érkeztek Magyarországra és Nyugat-Európába szerettek volna eljutni, a Lőkösháza Határrendészeti Kirendeltség munkatársai 2019. május 31-én 13 órakor átadták a román hatóság képviselőinek. A 37 éves portugál állampolgárt a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette.

 

embercsempész elfogása Lőkösháza 20190530


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Gyalog és kamionban megbújva próbálkoztak

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba tizenhárom migráns Csongrád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Baleset a 3-as számú főúton

A 3-as számú főúton Arnót térségében a 191. kilométerszelvényben Miskolc irányába történt baleset miatt a rendőrök az utat teljes szélességében lezárták.