Őrizetben az embercsempészek

2020. 01. 17., p - 10:05
Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

Három férfit vett őrizetbe a rendőrség Komárom-Esztergom megyében embercsempészés gyanúja miatt.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, három embercsempészt és tizenhárom illegális migránst fogtak el a rendőrök egy órán belül Komárom-Esztergom megyében, az M1-es autópályán. Az egyenruhások Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozóiroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály információi alapján ellenőriztek három személygépkocsit és a benne utazókat. A tizenhárom illegális bevándorló ellen idegenrendészeti, a három sofőr ellen embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt büntetőeljárást indítottak.

Az egy iraki és két szír állampolgárságú férfit a rendőrség gyanúsítotti kihallgatásukat követően őrizetbe vette. A rendőrség kezdeményezte, hogy a Komáromi Járási Ügyészség tegyen indítványt az egyik szír férfi letartóztatására. A nyomozó hatóság a másik szír és iraki férfi kapcsán javaslatot tett arra, hogy az ügyészség az őrizet alatt állítsa bíróság elé a gyanúsítottakat.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Hét határsértőt fogtak el a rendőrök Battonya közelében

A hét külföldi közül ketten szomáliai, öten pedig iraki állampolgárnak mondták magukat. Személyazonosságukat és magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni, ezért a rendőrök előállítják őket.