Országos határrendészeti összesítő

2021. 11. 23., k - 04:15
ORFK Kommunikációs Szolgálat

A szolgálatot teljesítő rendőrök 2021. november 22-én 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 311 határsértőt tartóztattak fel és 65 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Bács-Kiskun megyében a rendőrök 11 esetben összesen 54 határsértőt tartóztattak fel Katymár, Solt, Orgovány, Vaskút, Bátmonostor, Baja, Tompa és Csátalja közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 41 esetben összesen 222 határsértőt tartóztattak fel Újszentiván, Röszke, Szeged, Kübekháza, Makó, Ásotthalom, Pusztamérges, Kiszombor, Balástya, Domaszék, Öttömös, Deszk és Mórahalom közigazgatási területén.

Győr-Moson-Sopron megyében 2 esetben 10 határsértőt tartóztattak fel Sopronhorpács és Nagylózs külterületén.

Tolna megyében 1 esetben 4 határsértőt tartóztattak fel Bogyiszló közigazgatási területén.

Pest megyében 1 esetben 19 határsértőt tartóztattak fel Inárcs közigazgatási területén, Budapesten 1 esetben 2 határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során szír, afgán, eritreai, algériai, tunéziai, líbiai, iráni, török, palesztin, marokkói és jemeni állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában 5 esetben összesen 53 főt Bács-Kiskun megyében és 1 esetben 12 főt akadályoztak meg a rendőrök a hazánk területére történő illegális belépésben Csongrád-Csanád megyében.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában 6 esetben embercsempészés miatt indult büntetőeljárás.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Nyitás előtt ment a fagyizóba

Betörte a fagyizó üvegét ahonnan elvitte a pénzkazettát, majd nem sokkal később egy ház ablakát törte be, hogy elbújjon a rendőrök elől.

 

Román embercsempészek rendőrkézen

A járőrök az 1-es számú főúton, Győrszentiván külterületén ellenőriztek egy gépkocsit, amiben több mint egy tucat migráns tartózkodott.

 

26-an feltartóztatva

A rendőrök egy zárt furgonban találták meg a migránsokat, a jármű sofőrje elmenekült a helyszínről.