Országos határrendészeti összesítő

2021. 11. 28., v - 00:51
ORFK Kommunikációs Szolgálat

A szolgálatot teljesítő rendőrök 2021. november 27-én 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 125 határsértőt tartóztattak fel és 89 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon a rendőrök 8 esetben összesen 43 határsértőt tartóztattak fel Mohács, Gara, Bácsszentgyörgy, Kelebia, Hóduna, Bácsbokod, Kelebia, és Csikéria közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 21 esetben, összesen 78 határsértőt tartóztattak fel Szeged, Kiszombor, Röszke, Mórahalom, Öttömös, Kübekháza, Szatymaz és Ásotthalom közigazgatási területén.

Budapesten 3 határsértőt tartóztattak fel a rendőrök.

Győr-Moson-Sopron megyében a rendőrök Mosonmagyaróvár területén 1 határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során szír, marokkói, pakisztáni, tunéziai, egyiptomi, líbiai, török és afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában 4 esetben Bács-Kiskun, és 2 esetben Csongrád-Csanád megyében a rendőrök összesen 89 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában tiltott határátlépés miatt 2 embert fogtak el, 2 esetben embercsempészés miatt indult büntetőeljárás.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Rongálás miatt keressük

A kiskunhalasi rendőrök a lakosság segítségét kérik egy bűncselekmény feltételezett elkövetőjének megtalálása érdekében.

 

Baleset az M1-es autópályán

A főváros felé vezető oldalon, Mány térségében a rendőrök teljes szélességében lezárták az autópályát.

 

Egy nap, négy elfogás, két előállítás

A Szekszárdi Rendőrkapitányság és több bíróság is körözte az elfogott férfiakat, két fiatal lány pedig a gyermekotthonból tűnt el, ezért keresték őket.